Autoband repareren door de bandenspecialist

Lekke banden worden door ons geïnspecteerd en indien mogelijk gerepareerd door middel van een (combi)pleister. Een veilige reparatie.

Lekke band

Heb je een lekke band?

Rijd hier niet te lang mee rond. Laat je band zo snel mogelijk repareren. Wanneer je te lang door blijft rijden met een slappe of lekke band, kan het zijn dat de wang van de band slijt. Hiermee heb je een grotere kans op een klapband.

Wij adviseren daarom tevens om regelmatig je bandenspanning te controleren.

Lekke band 2

Professionele bandenreparatie

Zogenaamde prop of plug is enkel een noodreparatie
Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘prop of plug’. Echter is dat tegenwoordig enkel toegestaan als noodreparatie om bijvoorbeeld naar ons toe te kunnen rijden, waarna wij de band vervolgens professioneel repareren.

Reparatie is een specialisme
Het professioneel repareren van een band leer je niet uit een boek of uit een video. De reparatie van een lekke band is tegenwoordig een specialisme waar je enige praktijkervaring voor nodig hebt. Lekke banden demonteren wij waarna, zowel aan de binnen- als buitenkant, een grondige inspectie volgt om te kijken of de band te repareren is.

Reparatie van binnenuit door middel van ‘(Combi)pleister’
Gelukkig kunnen wij in veel gevallen een lekke band repareren. Dit gebeurd door ons vakkundig door middel van een ‘(Combi)pleister’. Deze wordt vanuit de binnenkant aangebracht op de band zodat het lek wordt afgedicht. Vervolgens monteren wij de band weer op de velg en balanceren wij deze weer netjes uit.

Bij bandenreparatie staat de veiligheid voorop!

Wat kost het om je band te laten repareren?

Bandenreparatie
d.m.v. combipleister

Inclusief balanceren en eventueel een nieuw ventiel.

vanaf €27,-

Bandenreparatie
d.m.v. prop

Enkel mogelijk voor aanhangers.

€14,50

Wil jij jouw lekke band laten repareren door Bandencentrum Diessen?

Wij inspecteren de band en beoordelen of deze gerepareerd kan worden.